Erik A.: ★★★★★ "Najlepsza zielona herbata, jaką kiedykolwiek piłem!"
Miesięczny Klub Herbaciany
ZAPISZ SIĘ I ZAOSZCZĘDŹ PONAD 15%
Co możesz zyskać
Każdego miesiąca otrzymasz 2-3 z poniższych::
100 gramów Kasugaen Asatsuyu Sencha : Głęboko parowany Sencha z Kagoshimy. Herbata zaczyna się od lekkiej nuty słodkiej kukurydzy, po której następuje przyjemna nuta edamame lub młodego szpinaku, która nabiera intensywności z parzenia na parzenie.
100 gramów Murasaki Sencha : Superzielona, głęboko parzona herbata z Kagoshimy. Ta fukamushi Sencha ma wyrazisty, pełny smak, z dużą ilością słodyczy i nutą owocową.
100 gramów Kamairicha Issin: Zielona herbata z gór Takachiho, prażona na patelni, o przyjemnym, palonym smaku z lekką nutą orzechów nerkowca.
100 gramów Gyokuro Cha Muza: _ kagoshima Gyokuro z wyrazistym smakiem umami
100 gramów Fukamushi Yamaga : Owocowa, głęboko parzona herbata z Shizuoka, doskonała również jako cold brew.
_ 100 gramów Kukicha Osada: Herbata z łodyg z górskiej wioski Isagawa o przyjemnym smaku siana i mineralnej nucie na końcu.
100 gramów Sencha Isagawa: Gładki Sencha z ekologicznej wioski w Shizuoka, która pozostawia mrowiący smak na języku i przyjemną cytrusową nutę.
100 gramów Bancha Masudy : Herbata Shizuoka z dojrzałych liści herbaty. Ma przyjemną, drewnianą nutę i można ją parzyć nawet 6 razy.
_ 100 gramów Henta Okumidori: Łagodna, pojedyncza odmiana Sencha z Kirishimy o przyjemnej owocowej nucie.
50 gramów Gyokuro cha meijin: Najwyższa jakość Gyokuro wykonane z pana Sakamoto, niezwykle słodkie i umami z gęstym alkoholem
100 gramów Gyokuro sasa hime: Dobrze zbalansowana mieszanka Gyokuro od pana Sakamoto z Kagoshimy z mieszanką umami, warzyw i słodyczy.
80 gramów Henta Sencha : Mieszanka Sencha Wyprodukowano z 8 różnych odmian. Smaki są słodkie, umami, trawiaste, cierpki i roślinne.
100 gramów Henta Saemidori: Słodka i umami pojedyncza odmiana Sencha z gęstym naparem i jasnozielonym kolorem
100 gramów Henta Asanoka: Lekko sucha, pojedyncza odmiana Sencha z przyjemną nutą zbożową
100 gramów Karigane Sakamoto: Piękna herbata z łodygi, wytwarzana z tej samej rośliny, z której produkuje się Gyokuro . Gładka, słodka i owocowa herbata, idealna do cold brew
150 gramów Kukicha Sakamoto : Wyprodukowano z nieco większej ilości łodyg niż Karigane. Herbata jest lekka, mineralna i ma lekko owocową nutę.
_ 100 gramów Nuruki Shincha : Pierwsza zielona herbata zbierana wiosną, o słodko-pikantnym smaku i lekkim finiszu. Pochodzi z Chiran, na dalekim południu Japonii.
_ 100 gramów Noike’a Hojicha : Słodka, prażona herbata o apetycznym smaku i subtelnym posmaku kawy. Ta herbata jest dość złożona jak na… Hojicha .
100 gramów Kuki Hojicha : Mocna, prażona herbata z łodyg krzewu herbacianego. Ta herbata ma bardzo niską zawartość kofeiny i oferuje intensywny smak kawy lub czekolady.
100 gramów Kawabata Hojicha : Hojicha Wyczuwalne są nuty kawy i czekolady, a także palony smak. Ta herbata plasuje się gdzieś pomiędzy dwoma pozostałymi Hojicha s, z ciemniejszymi, palonymi nutami, a także słodkimi nutami karmelu lub czekolady.
100 gramów Kasugaen Golden Sencha : Potężny, wysokiej klasy Yabukita Sencha od pana Kawaji z Kagoshimy. To coś dla prawdziwych miłośników herbaty!
instrukcje parzenia
-Wsyp 5 gramów liści herbaty do czajniczka lub sitka.
-Dolej 225 ml ciepłej wody o temperaturze 60-70°C.
-Parz herbatę przez 1 minutę.
-Wylej herbatę i upewnij się, że liście zostały wyjęte ze wszystkich kropel.
-Parz liście jeszcze 2-3 razy w tej samej temperaturze wody, ale przez 20 sekund.
🍵 Wskazówka od wtajemniczonego: Jeśli chcesz przygotować japońską zieloną herbatę w tradycyjny sposób, musisz użyć czajniczka Kyusu
Skąd pochodzi nasza herbata
Dwa razy w roku podróżujemy do Japonii, aby osobiście spotkać się z plantatorami, spróbować niesamowitych zielonych herbat i przywieźć najlepsze, którymi podzielimy się z Wami. Oto kilka rzeczy, na które zwracamy uwagę::
Jakość: Przede wszystkim, abyśmy mogli wybrać herbatę, musi ona być niezwykle wysokiej jakości. Próbujemy herbaty zarówno na farmie, jak i w domu, zanim podejmiemy decyzję. Wiemy, że nasi klienci pragną soczystych, zielonych herbat o bogatym smaku słodkim, wytrawnym i owocowym, i staraliśmy się to uwzględnić w naszej decyzji.
Zrównoważony rozwój: Odwiedzając farmę, chcemy również dowiedzieć się, jak uprawiana jest ta herbata. Jakim kosztem dla środowiska jest jej produkcja? Uprawa herbaty nie powinna wiązać się z utratą lokalnej flory i fauny, dlatego szukamy herbaty wolnej od pestycydów i nawożonej organicznie. Widać, że tworzy to zdrowszy ekosystem, pełen roślin i owadów, a nawet większe zwierzęta, takie jak lisy i jelenie, mogą znaleźć schronienie na polach herbacianych.
Niezawodność:Lubimy współpracować z rolnikami, którym możemy zaufać. Dlatego przywiązujemy dużą wagę do ich metod produkcji i kontroli jakości. Musimy mieć pewność, że herbata, którą próbujemy na farmie, to herbata, którą nasi klienci otrzymują każdego dnia. Herbaty te są starannie produkowane przez małe, rodzinne gospodarstwa, z wielką dbałością o szczegóły i jakość.
Innowacja: Wreszcie, lubimy współpracować z rolnikami, którzy stale udoskonalają swoją produkcję. Wielu z nich zaczyna uprawiać nowe odmiany herbaty i eksperymentuje z nowymi metodami palenia i cieniowania, i wierzymy, że będzie to ekscytujące dla naszych klientów w przyszłości! Chcemy mieć pewność, że stale wprowadzamy nowe, wysokiej jakości japońskie zielone herbaty, a to jest w dużej mierze nasz cel.
Wypróbuj wszystkie herbaty na raz!
Idealne na prezent lub do samodzielnego odkrywania japońskiej zielonej herbaty!
Mega Próbnik Zielonej Herbaty (opakowanie 28 sztuk)
Wyprzedane
BYŁO 84,00 € |
Sencha Zestaw próbek (9 sztuk)
Wyprzedane
BYŁO 45,00 USD |
Mega Próbnik Zielonej Herbaty (opakowanie 28 sztuk)
BYŁO 84,00 USD
Sencha Zestaw próbek (9 sztuk)
BYŁO 45 €.00