O Nio Teas

Na Nio Teas , Naszą misją jest znalezienie najlepszej zielonej herbaty w Japonii, uprawianej bez pestycydów, i dzielenie się nią z ludźmi na całym świecie. W ten sposób dążymy do opowiedzenia historii niezwykłych rolników którzy produkują tę herbatę, dzieląc się swoimi wartościami i spostrzeżeniami z naszą społecznością.

Nasza historia

kolor herbaty zielona herbata

podczas podróż do Japonii W 2016 roku Oliver zauważył coś, co rzadko widywał w Europie - kulturę, która celebrowała wysokiej jakości zieloną herbatę. Po wizycie na polu herbaty i degustacji zauważył intensywny zielony kolor, słodki i wytrawny smak i od razu się wciągnął. Zamówił kilka paczek herbat i próbował sprzedać je mieszkańcom swojego rodzinnego miasta na lokalnym targu.

Wyjątkowy smak tych herbat i kolorowy asortyment naczyń zaczęły przyciągać uwagę konsumentów w Europie. To początkowe zainteresowanie targiem wkrótce przerodziło się w sukces online i teraz Nio Teas jest w stanie zapewnić tysiące zadowolonych klientów na całym świecie pyszną i zdrową japońską zieloną herbatę!

 

Nasze wartości

Kiedy pozyskujemy zieloną herbatę w Japonii, 3 rzeczy, na które zwracamy uwagę

    1. Po pierwsze, smak herbaty musi być niesamowity. Mamy okazję spróbować setek różnych herbat z całego kraju, więc możemy być naprawdę wybredni, jeśli chodzi o wybór naszych ulubionych. Nasi klienci lubią herbaty o łagodniejszym i słodszym smaku, więc to właśnie ich najczęściej szukamy.
    2. Po drugie, herbata musi być produkowana w sposób zrównoważony. Wybieramy wyłącznie herbatę uprawianą bez użycia pestycydów i chemikaliów. Poświęcamy również czas na spacer po polach herbacianych i przyjrzenie się, jaki ekosystem tworzą plantatorzy herbaty. Wierzymy, że ważne jest, aby ziemia nie tylko dawała wspaniałą herbatę, ale była również domem dla lokalnej przyrody.
    3. Wreszcie, Lubimy współpracować z plantatorami, którzy nie boją się próbować nowych rzeczy. Jedną z naszych ulubionych rzeczy jest poznawanie unikalnych technik stosowanych przez plantatorów, aby uzyskać najlepszą możliwą herbatę. Każdy plantator ma swój własny przepis na organiczny nawóz i każdy plantator przetwarza liście herbaty nieco inaczej. Oczywiście każdy uważa swoją metodę za najlepszą, więc po prostu pozwalamy klientowi zdecydować, która mu najbardziej odpowiada!

 

Rolnicy

japońska plantacja plantatorów herbaty

Osoby, z którymi plantatorzy herbaty współpracujemy w Japonii, to jedne z najżyczliwszych osób, jakie kiedykolwiek spotkaliśmy. Zapraszają nas na swoje farmy, a często także do domów rodzinnych, aby opowiedzieć nam o różnych rodzajach japońskich zielonych herbat. W zamian proszą nas jedynie o podzielenie się ich historią ze światem. Częścią naszej misji jest edukowanie ludzi na temat pracy włożonej w produkcję najlepszych zielonych herbat i o tym, dlaczego jakość ma znaczenie. Wierzymy, że ważne jest, aby kolejne pokolenie miłośników herbaty wiedziało, czym jest prawdziwa jakość, abyśmy mogli podtrzymywać te tradycje przez wiele lat.