-
SprzedażGyokuro Zen Sakamoto
Cena regularna Od 212,00 złCena regularnaCena jednostkowa na252,00 złCena sprzedaży Od 212,00 złSprzedaż -
SprzedażGyokuro Sou Sakamoto
Cena regularna Od 160,00 złCena regularnaCena jednostkowa na192,00 złCena sprzedaży Od 160,00 złSprzedaż -
SprzedażGyokuro Kiwami Sakamoto
Cena regularna Od 168,00 złCena regularnaCena jednostkowa na196,00 złCena sprzedaży Od 168,00 złSprzedaż -
Gyokuro Imperial Green Tea Cha Musume
Cena regularna Od 117,00 złCena regularnaCena jednostkowa na161,00 złCena sprzedaży Od 117,00 złSprzedaż -
SprzedażGyokuro Saemidori Cha Meijin
Cena regularna Od 129,00 złCena regularnaCena jednostkowa na178,00 złCena sprzedaży Od 129,00 złSprzedaż -
SprzedażGyokuro Kagoshima Sasa Hime
Cena regularna Od 129,00 złCena regularnaCena jednostkowa na178,00 złCena sprzedaży Od 129,00 złSprzedaż -
SprzedażGyokuro Karigane
Cena regularna Od 102,00 złCena regularnaCena jednostkowa na161,00 złCena sprzedaży Od 102,00 złSprzedaż -
WyprzedaneGyokuro Superior Wakamusha
Cena regularna Od 90,00 złCena regularnaCena jednostkowa na143,00 złCena sprzedaży Od 90,00 złWyprzedane
Nasz Gyokuro pochodzi wyłącznie od renomowanych japońskich plantatorów herbaty
Podróżując po Japonii przez ostatnie kilka lat, spotkaliśmy się z dziesiątkami rolników i spróbowaliśmy wielu różnych rodzajów Gyokuro . Odkryliśmy, że Gyokuro Wyprodukowane przez pana Sakamoto jest naprawdę jedyne w swoim rodzaju. On rozwijał się Gyokuro Już jako mały chłopiec uprawiał herbatę na tym polu, a w 1985 roku przejął rodzinny biznes i podjął decyzję o całkowitym zaprzestaniu stosowania pestycydów i środków chemicznych.
-
Our Gyokuro is exclusively sourced from reputable Japanese tea farmers
After traveling around Japan for the past few years, we’ve met with dozens of farmers and sampled many different types of gyokuro. We found that the gyokuro produced by Mr. Sakamoto is really one of a kind. He has been growing gyokuro tea on this field since he was a little boy and in 1985, he took over the family business and decided to stop all use of pesticides and chemicals.
-
Our gyokuro is 100% organically grown and pesticide free
Gyokuro is particularly difficult to grow, because of the long shading process. To boost the growth of the tea plant during this time, a lot of farmers turn to chemical fertilizers, but for organic farmers like Sakamoto, this is not an option. He has perfected his own organic fertilizer, made from organic compost and sedimentary rock. This delivers nutrients to the soil, without harming the natural ecosystem. The organic fertilizer not only makes the gyokuro more flavorful, it also makes the plants stronger and healthier so they can survive weeks without direct sunlight.
How to brew Gyokuro
To brew gyokuro, there are a couple things to consider. The first is that the leaves are more sensitive to temperature, so you’ll want to use a lower brewing temperature of 140 degrees Fahrenheit or 60 degrees Celsius.
The second thing to consider is that because the gyokuro leaves are so tightly rolled, they will need a full 2 minutes to open up and fully release their flavor into the water. After the gyokuro leaves have been opened up, they only need 20 seconds to brew for the 2nd and 3rd infusion.
Health benefits of Gyokuro
Gyokuro has the highest concentration of caffeine and theanine in the world of leaf tea. While gyokuro can have as much caffeine as coffee, you won’t feel as anxious or jittery when you drink it as the theanine is supposedly able to buffer some of the more negative effects of the caffeine.
Proces uprawy Gyokuro
Głównym czynnikiem, który sprawia, że Gyokuro Unikatowy jest długi proces zacieniania. Gdy krzew herbaciany jest wystawiony na działanie promieni słonecznych, automatycznie przekształca teaninę w katechiny, chroniąc w ten sposób przed promieniowaniem UV. Katechiny to gorzkie składniki zawarte w liściach herbaty, a jeśli chcesz uzyskać słodszą herbatę, powinieneś zminimalizować ich ilość. Ze względu na długi proces zacieniania, Gyokuro jest w stanie zachować więcej słodkiego i pikantnego teaniny i nabrać mniej goryczki. Jak widać na zdjęciu, proces cieniowania nadaje liściom herbaty mętny, ciemnozielony kolor.
Historia języka japońskiego Gyokuro
Historia Gyokuro Historia sięga lat 30. XIX wieku, kiedy Yamamoto Kahei, kupiec herbaty, podróżował po Japonii i spotykał się z plantatorami herbaty. Zauważył, że niektórzy z nich okrywali krzewy herbaty siatką, aby chronić je przed mrozem.
Zauważył, że to zacienienie miało ogromny wpływ na liście i nadawało im „lepką” konsystencję podczas procesu produkcji, tworząc zielony osad. Herbata otrzymała nazwę “ Gyokuro ” lub jadeitowej rosy i wkrótce stała się jednym z najbardziej pożądanych rodzajów herbaty w Japonii, przykuwając uwagę nawet cesarza.
Zafunduj sobie odrobinę imperializmu Gyokuro herbata zielona
Czy wiesz, że Gyokuro Czy to była ulubiona herbata cesarza? Dlatego widzisz Gyokuro sprzedawane jako „cesarskie” Gyokuro ”. Następnym razem, gdy będziesz pić Gyokuro , wiedz, że jesteś w dobrym towarzystwie!
Często zadawane pytania
Potrzebujesz pomocy? Mamy Cię pod opieką…
Dostawa
Obecnie oferujemy darmową dostawę dla wszystkich na całym świecie. Dla niektórych zamówień oferujemy również darmową dostawę ekspresową, która zazwyczaj dociera w ciągu zaledwie kilku dni. Jeśli Twoje zamówienie jest pilne, upewnij się, że wybrałeś jedną z szybszych opcji dostawy podczas finalizacji zamówienia.
Herbaty i naczynia do herbaty
Masz pytania dotyczące któregoś z naszych produktów? Możesz zwrócić się do naszego zespołu obsługi klienta lub obejrzeć setki filmów na YouTube, Instagramie, Facebooku i TikToku, aby uzyskać więcej informacji.
Problemy z zamówieniem
Chociaż wysyłka z naszych centrów dystrybucyjnych w UE i USA jest zazwyczaj szybka i sprawna, zdarzają się opóźnienia z powodu odprawy celnej, ruchu świątecznego i pogody. Po złożeniu zamówienia możemy udostępnić Ci informacje o śledzeniu przesyłki, dzięki czemu zawsze będziesz wiedzieć, gdzie znajduje się Twoja herbata!
Płatności
Akceptujemy płatności najpopularniejszymi kartami kredytowymi, PayPalem, Apple Pay i przelewem bankowym. Jeśli masz pytania dotyczące preferowanej metody płatności, skontaktuj się z nami, a znajdziemy rozwiązanie, które Ci odpowiada!
Zwroty i zwroty pieniędzy
Chociaż zwroty są w Nio bardzo rzadkie, zdarzają się sporadycznie. Zależy nam na zadowoleniu wszystkich z otrzymanej herbaty, dlatego wolimy zaoferować herbatę zastępczą niż zostawić kogoś z herbatą, która mu nie smakuje. Prosimy o kontakt, a pomożemy rozwiązać wszelkie problemy z zamówioną herbatą.