Kolekcja: Kupuj u nas Gyokuro

Gyokuro  Uważana jest za jedną z najwyższej jakości japońskich herbat, dorównującą jedynie matchy. Przed zbiorem jest zacieniana przez 3 tygodnie, aby wytworzyć w roślinie l-teaninę, kofeinę i chlorofil. Nasze  Gyokuro herbata jest uprawiana przez pana Sakamoto w Shibushi, który produkuje własny, naturalny nawóz, dzięki któremu rośliny pozostają silne i zdrowe bez użycia środków chemicznych i pestycydów.

6 produkty(-ów)

co to jest Gyokuro ?

Gyokuro To najbardziej poszukiwana herbata liściasta w Japonii. Jest ona zacieniana przez 3 tygodnie lub dłużej przed zbiorem, aby zmaksymalizować słodko-pikantny smak. Następnie wybiera się górne liście, które są gotowane na parze, suszone i zwijane w ciasne, igłowate kształty. Te igłowate kształty zatrzymują smak, dzięki czemu można go uwolnić w całości, tworząc wspaniały, zielony napar.

Gyokuro w filiżance herbaty

Nasz Gyokuro pochodzi wyłącznie od renomowanych japońskich plantatorów herbaty

Podróżując po Japonii przez ostatnie kilka lat, spotkaliśmy się z dziesiątkami rolników i spróbowaliśmy wielu różnych rodzajów Gyokuro . Odkryliśmy, że Gyokuro Wyprodukowane przez pana Sakamoto jest naprawdę jedyne w swoim rodzaju. On rozwijał się Gyokuro Już jako mały chłopiec uprawiał herbatę na tym polu, a w 1985 roku przejął rodzinny biznes i podjął decyzję o całkowitym zaprzestaniu stosowania pestycydów i środków chemicznych.

Nasz Gyokuro jest w 100% uprawiany ekologicznie i wolny od pestycydów

Gyokuro Jest szczególnie trudna w uprawie ze względu na długi proces zacieniania. Aby przyspieszyć wzrost krzewu herbacianego w tym okresie, wielu rolników sięga po nawozy chemiczne, ale dla rolników ekologicznych, takich jak Sakamoto, nie jest to możliwe. Udoskonalił on swój własny nawóz organiczny, wytwarzany z organicznego kompostu i skał osadowych. Dostarcza on składniki odżywcze do gleby, nie szkodząc naturalnemu ekosystemowi. Nawóz organiczny nie tylko… Gyokuro ma więcej smaku, a także sprawia, że rośliny stają się silniejsze i zdrowsze, dzięki czemu mogą przetrwać tygodnie bez bezpośredniego światła słonecznego. 

jak zaparzyć Gyokuro

jak zaparzyć Gyokuro

Parzyć Gyokuro , Jest kilka rzeczy do rozważenia. Po pierwsze, liście są bardziej wrażliwe na temperaturę, dlatego należy użyć niższej temperatury parzenia, wynoszącej 60 stopni Celsjusza. 

Drugą rzeczą do rozważenia jest to, że ponieważ Gyokuro liście są tak ciasno zwinięte, że potrzebują aż 2 minut, aby się rozchylić i w pełni uwolnić swój smak do wody. Po Gyokuro liście zostały otwarte, potrzeba tylko 20 sekund na zaparzenie drugiego i trzeciego naparu.

Korzyści zdrowotne Gyokuro

Gyokuro ma najwyższą zawartość kofeiny i teaniny wśród herbat liściastych na świecie. Podczas gdy Gyokuro może zawierać tyle samo kofeiny co kawa, nie będziesz czuć się tak niespokojny lub nerwowy po jej wypiciu, ponieważ teanina rzekomo łagodzi niektóre z bardziej negatywnych skutków kofeiny.

Gyokuro proces uprawy

Proces uprawy Gyokuro

Głównym czynnikiem, który sprawia, że Gyokuro Unikatowy jest długi proces zacieniania. Gdy krzew herbaciany jest wystawiony na działanie promieni słonecznych, automatycznie przekształca teaninę w katechiny, chroniąc w ten sposób przed promieniowaniem UV. Katechiny to gorzkie składniki zawarte w liściach herbaty, a jeśli chcesz uzyskać słodszą herbatę, powinieneś zminimalizować ich ilość. Ze względu na długi proces zacieniania, Gyokuro jest w stanie zachować więcej słodkiego i pikantnego teaniny i nabrać mniej goryczki. Jak widać na zdjęciu, proces cieniowania nadaje liściom herbaty mętny, ciemnozielony kolor.

Historia języka japońskiego Gyokuro

Historia Gyokuro Historia sięga lat 30. XIX wieku, kiedy Yamamoto Kahei, kupiec herbaty, podróżował po Japonii i spotykał się z plantatorami herbaty. Zauważył, że niektórzy z nich okrywali krzewy herbaty siatką, aby chronić je przed mrozem.

Zauważył, że to zacienienie miało ogromny wpływ na liście i nadawało im „lepką” konsystencję podczas procesu produkcji, tworząc zielony osad. Herbata otrzymała nazwę “ Gyokuro ” lub jadeitowej rosy i wkrótce stała się jednym z najbardziej pożądanych rodzajów herbaty w Japonii, przykuwając uwagę nawet cesarza.

Gyokuro liście herbaty

Zafunduj sobie odrobinę imperializmu Gyokuro herbata zielona

Czy wiesz, że Gyokuro Czy to była ulubiona herbata cesarza? Dlatego widzisz Gyokuro sprzedawane jako „cesarskie” Gyokuro ”. Następnym razem, gdy będziesz pić Gyokuro , wiedz, że jesteś w dobrym towarzystwie!

Często zadawane pytania

Potrzebujesz pomocy? Mamy Cię pod opieką…

Dostawa

Obecnie oferujemy darmową dostawę dla wszystkich na całym świecie. Dla niektórych zamówień oferujemy również darmową dostawę ekspresową, która zazwyczaj dociera w ciągu zaledwie kilku dni. Jeśli Twoje zamówienie jest pilne, upewnij się, że wybrałeś jedną z szybszych opcji dostawy podczas finalizacji zamówienia.

Herbaty i naczynia do herbaty

Masz pytania dotyczące któregoś z naszych produktów? Możesz zwrócić się do naszego zespołu obsługi klienta lub obejrzeć setki filmów na YouTube, Instagramie, Facebooku i TikToku, aby uzyskać więcej informacji.

Problemy z zamówieniem

Chociaż wysyłka z naszych centrów dystrybucyjnych w UE i USA jest zazwyczaj szybka i sprawna, zdarzają się opóźnienia z powodu odprawy celnej, ruchu świątecznego i pogody. Po złożeniu zamówienia możemy udostępnić Ci informacje o śledzeniu przesyłki, dzięki czemu zawsze będziesz wiedzieć, gdzie znajduje się Twoja herbata!

Płatności

Akceptujemy płatności najpopularniejszymi kartami kredytowymi, PayPalem, Apple Pay i przelewem bankowym. Jeśli masz pytania dotyczące preferowanej metody płatności, skontaktuj się z nami, a znajdziemy rozwiązanie, które Ci odpowiada!

Zwroty i zwroty pieniędzy

Chociaż zwroty są w Nio bardzo rzadkie, zdarzają się sporadycznie. Zależy nam na zadowoleniu wszystkich z otrzymanej herbaty, dlatego wolimy zaoferować herbatę zastępczą niż zostawić kogoś z herbatą, która mu nie smakuje. Prosimy o kontakt, a pomożemy rozwiązać wszelkie problemy z zamówioną herbatą.

  • to,-co-najlepsze Gyokuro region

    Odkryj to, co najlepsze Gyokuro Region na świecie

    Najlepszy Gyokuro Region może być przedmiotem kontrowersyjnych debat, ale w tym artykule ujawniamy wszystkie regiony, w których najlepsze Gyokuro jest produkowany

    Odkryj to, co najlepsze Gyokuro Region na świecie

    Najlepszy Gyokuro Region może być przedmiotem kontrowersyjnych debat, ale w tym artykule ujawniamy wszystkie regiony, w których najlepsze Gyokuro jest produkowany

  • Gyokuro smak

    co robi Gyokuro Jak smakuje?

    Gyokuro smak może być trudne do wytłumaczenia ludziom, więc pomyśleliśmy, że napiszemy o tym cały artykuł! W tym artykule dowiesz się, co oznacza Gyokuro Jak smakuje herbata i dlaczego jest...

    co robi Gyokuro Jak smakuje?

    Gyokuro smak może być trudne do wytłumaczenia ludziom, więc pomyśleliśmy, że napiszemy o tym cały artykuł! W tym artykule dowiesz się, co oznacza Gyokuro Jak smakuje herbata i dlaczego jest...

  • Gyokuro kofeina

    co to jest Gyokuro Poziom kofeiny?

    Gyokuro Poziom kofeiny w herbacie należy do najwyższych na świecie. W tym artykule dowiemy się, dlaczego kofeina w Gyokuro  jest tak wysoki, a także ile kofeiny jest w nim Gyokuro Herbata...

    1 komentarz

    co to jest Gyokuro Poziom kofeiny?

    Gyokuro Poziom kofeiny w herbacie należy do najwyższych na świecie. W tym artykule dowiemy się, dlaczego kofeina w Gyokuro  jest tak wysoki, a także ile kofeiny jest w nim Gyokuro Herbata...

    1 komentarz
  • Dlaczego jest Gyokuro Cena herbaty jest tak wysoka?

    Dlaczego jest Gyokuro Cena herbaty jest tak wys...

    Dlaczego jest Gyokuro Cena herbaty jest tak wysoka? Dowiedz się z naszym Gyokuro Przewodnik po cenach herbaty – podsumowanie Gyokuro uprawa, zbiór i produkcja

    1 komentarz

    Dlaczego jest Gyokuro Cena herbaty jest tak wys...

    Dlaczego jest Gyokuro Cena herbaty jest tak wysoka? Dowiedz się z naszym Gyokuro Przewodnik po cenach herbaty – podsumowanie Gyokuro uprawa, zbiór i produkcja

    1 komentarz
1 z 4