Ze wszystkich herbat liściastych w Japonii, Gyokuro cena herbaty jest prawdopodobnie najwyższy. Ma to związek z wieloma różnymi czynnikami, począwszy od uprawy krzewu herbacianego, przez selekcję liści, aż po sam proces przetwarzania herbaty.
W tym artykule przyjrzymy się bliżej Gyokuro i dowiedz się, co dokładnie sprawia, że ta zielona herbata jest tak droga.
Zanim zaczniesz, warto odświeżyć swoją wiedzę na temat tego, czym jest Gyokuro . Zdecydowanie zalecamy przeczytanie artykułu 👉 Wszystko, co musisz wiedzieć o Gyokuro herbata. To kompletny przewodnik po tej magicznej herbacie!
Dlaczego jest Gyokuro Cena herbaty tak wysoka – cały film
Czynniki wpływające na Gyokuro cena herbaty
Na to wpływa kilka różnych czynników. Gyokuro cena herbaty. W tym segmencie omówimy 5 powodów, dla których Gyokuro cena herbaty jest tak wysoka i dlaczego warto postawić na tę starannie wyprodukowaną i wyselekcjonowaną herbatę.
Dodatkowa praca wymagana do zacienienia roślin

Po pierwsze, zacznijmy od procesu zacieniania. Gyokuro i matcha to dwie najdłuższe zielone herbaty w Japonii. Niektóre Sencha są zacienione przez około 7 dni, kabuse Sencha jest zacieniony przez 10 dni lub dłużej i Gyokuro i proszek do zielonej herbaty matcha są zacieniane przez 21 dni lub dłużej. Proces zacieniania zmniejsza goryczkę herbaty i zwiększa jej słodycz. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o różnica między Gyokuro i Sencha , sugerujemy przeczytanie artykułu 👉 Gyokuro przeciwko Sencha : Różnice i porównania.
Kiedy krzew herbaciany jest wystawiony na działanie promieni słonecznych, produkuje więcej katechin, chroniąc się przed promieniowaniem UV, co nadaje mu bardziej gorzki smak. W cieniu krzew herbaciany produkuje mniej katechin i zatrzymuje więcej teaniny. Teanina odpowiada za słodki i pikantny smak zielonej herbaty. Chociaż ten słodki i pikantny smak jest bardzo pożądany, jego uzyskanie wymaga dużo pracy. Gyokuro , Pan Sakamoto musi rozstawić rusztowanie, na którym rozłoży siatki. Siatki zostaną następnie zwinięte na rusztowaniu, aby roślina była osłonięta od światła słonecznego, ale pod spodem nadal będzie wystarczająco dużo miejsca, aby ludzie mogli wejść i zebrać liście.
Roślina musi przetrwać 3 tygodnie bez światła słonecznego

Rozłożenie siatki to tylko jeden z elementów wyzwania. Drugim czynnikiem, który wpływa na Gyokuro cena herbatyOto, co będzie dalej. Po ustawieniu rusztowania, krzew herbaty musi pozostać przy życiu przez 3 tygodnie bez dostępu światła słonecznego. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o Gyokuro Jeśli chodzi o herbatę i jej uprawę, radzimy przeczytać artykuł 👉 Wszystko, co musisz wiedzieć Gyokuro zakład.
To stresujący czas dla rośliny i wymaga ona wzmocnienia, aby utrzymać ją w zdrowiu przez tak długi czas. Podczas gdy większość rolników używałaby w tym celu nawozów chemicznych, rolnicy ekologiczni, tacy jak pan Sakamoto, wolą działać w bardziej naturalny sposób. Wykorzystał on składniki odżywcze z okolicznych terenów w połączeniu z kompostem, aby stworzyć organiczny nawóz, który wzmacnia strukturę komórkową krzewów herbacianych. Twierdzi, że potrafi nawet odróżnić liście organiczne od nieorganicznych, wystawiając je na działanie światła. Liście organiczne mają mniej gęstą strukturę komórkową, przez co wydają się bardziej przezroczyste.
Staranny wybór liści

Po 3-tygodniowym procesie zacieniania herbata jest gotowa do zbioru. Tu pojawia się trzeci czynnik – selekcja liści. Tańsze herbaty powstają ze starszych liści, znajdujących się niżej na łodydze krzewu herbacianego.
Aby uzyskać najwyższą jakość Sencha , matcha i Gyokuro Należy wykorzystać górne liście rośliny. Górne pędy są najmłodsze, najbogatsze w składniki odżywcze i najsłodsze w smaku. Ta staranna selekcja liści oznacza, że rolnik może wyprodukować mniej Gyokuro na tym samym akrze ziemi w porównaniu do tańszej herbaty, takiej jak bancha, więc Gyokuro cena herbaty Staje się wyższa. Dodaje to również dodatkowej pracy w procesie produkcji, ponieważ liście muszą być zbierane i sortowane z większą ostrożnością.
Liście są gotowane na parze, częściowo suszone i zwijane
Po zebraniu liście są gotowane na parze, częściowo suszone i zwijane. Ten proces zwijania jest powszechny dla wszystkich rodzajów herbaty, ale jest jeszcze bardziej precyzyjny, jeśli chodzi o Gyokuro . Gyokuro Ma te unikalne, ciasno zwinięte kształty igieł, które zatrzymują smak, dzięki czemu można go uwolnić do wody w mocnym naparze. To staranne zwijanie wymaga użycia specjalnego rodzaju maszyny. To oczywiście generuje dodatkowe koszty i etapy produkcji. Gyokuro , który podnosi Gyokuro cena herbaty.
Po zwinięciu liści za pomocą specjalistycznej maszyny do zwijania, są one gotowe do ostatecznego suszenia. Wtedy liście nabierają ostatecznego kształtu i osiągają wilgotność na poziomie 4-7%. Gwarantuje to, że… Gyokuro Liście zachowują swój smak, dopóki nie zostaną zaparzone w wodzie. Innymi słowy, te zwarte, igłowate liście nie służą tylko do celów estetycznych, ale w rzeczywistości pełnią ważną funkcję, jeśli chodzi o przyjemność picia herbaty.
Duży popyt i niewielu dostawców
Ostatni powód wysokiej Gyokuro cena herbaty nie pochodzi z produkcji, ale od klienta. Gyokuro Zasłynęła dzięki temu niezwykle skoncentrowanemu, słodkiemu smakowi umami, który jest niezwykle rzadki w świecie herbat. W rezultacie producenci skrupulatnie pracują nad udoskonaleniem idealnego smaku. Gyokuro smak. Są nawet konkursy na ten temat, gdzie Gyokuro Herbaty porównuje się ze sobą, aby sprawdzić, która ma najlepszy smak.
Po udoskonaleniu tych smaków ludzie są skłonni zapłacić wyższą cenę Gyokuro cena herbaty Za te niesamowite herbaty. Nawet jeśli kosztują kilka dolarów za gram, warto sobie na nie pozwolić, żeby od czasu do czasu sobie pozwolić. Gyokuro jest herbatą na specjalne okazje, więc Gyokuro cena herbaty nie musi koniecznie uwzględniać codziennego picia. Podczas picia Gyokuro , Powinieneś zaparzyć niewielką ilość bardzo skoncentrowanej herbaty i popijać ją powoli. Chociaż zapłacenie dolara lub dwóch za filiżankę herbaty dziennie może być drogie., Gyokuro pijącym nie przeszkadza płacenie wyższej ceny Gyokuro cena herbaty na specjalną herbatę, którą można celebrować z przyjaciółmi lub rodziną.
Gdzie mogę zrobić zakupy? Gyokuro ?

Jeśli chcesz spróbować czegoś Gyokuro , możesz przejrzeć naszą ofertę Gyokuro na naszej oficjalnej stronie internetowej, Nio Teas . Po latach podróżowania po Japonii i spotkaniach z dziesiątkami rolników postanowiliśmy założyć własną firmę. Gyokuro wyłącznie od pana Sakamoto.
Pan Sakamoto pracuje w branży herbacianej od urodzenia i od 1985 roku uprawia herbatę bez użycia pestycydów. Gyokuro Herbata, którą produkuje, jest najsmaczniejsza, jaką kiedykolwiek próbowaliśmy, i to wielki zaszczyt móc z nim pracować. Jeśli spróbujesz kilku z nich, Gyokuro herbat od pana Sakamoto, myślę, że odkryjesz, że Gyokuro cena herbaty warto!
Ostatnie przemyślenia na temat Gyokuro cena herbaty
Jest wiele herbat, które są przewartościowane, ale Gyokuro nie jest jednym z nich. Gyokuro cena herbaty Naprawdę doceniamy całą ciężką pracę i staranną selekcję stojącą za tą niesamowitą zieloną herbatą. Ostateczną decyzję pozostawiamy Tobie i gorąco zachęcamy do spróbowania. Gyokuro Zaparz sobie herbatę i zobacz, co jest tego powodem.
Gyokuro herbata to herbata luksusowa
Nic dziwnego, że Gyokuro cena herbaty jest tak wysoka, biorąc pod uwagę bogaty smak i staranność wykonania. W porównaniu z innymi luksusowymi napojami, takimi jak szampan, Gyokuro cena herbaty jest w zasadzie całkiem rozsądne. Na najwyższym poziomie, filiżanka Gyokuro może kosztować tylko kilka dolarów, co jest bardzo rozsądne jak na imprezę w gronie przyjaciół. Wznieśmy więc toast za ten niesamowity napój o nazwie Gyokuro !
Jest Gyokuro Najlepsza zielona herbata? Dla nas tak!
Gyokuro Dawniej była ulubioną herbatą cesarza i łatwo zrozumieć dlaczego. Dla nas, Gyokuro to kwintesencja japońskiej zielonej herbaty, reprezentująca jedne z jej najlepszych cech. Staranna uprawa herbaty, precyzyjna selekcja liści i skrupulatne przetwarzanie. Efekt końcowy to prawdziwe dzieło sztuki i mamy nadzieję, że podzielasz to samo zdanie!
A zatem 5 powodów, dla których Gyokuro cena herbaty jest tak wysoki, choć nie wszystkie Gyokuro Herbaty są w ten sposób. Gyokuro cha muza wyprodukowana przez pana Sakamoto, jest jedną z naszych najpopularniejszych herbat, a jej cena jest porównywalna do zwykłej herbaty Sencha . Ta herbata ma naprawdę wspaniały, słodko-pikantny smak, który zapewnił jej znakomitą reputację. Możesz spróbować jej na naszej stronie internetowej lub zapisać się do comiesięcznego klubu herbacianego i otrzymać ją w pierwszej dostawie.
Dzięki miesięczny klub herbaciany, Nie tylko spróbujesz najwyższej jakości zielonych herbat z całej Japonii, ale otrzymasz również darmowy gliniany czajniczek, który pomoże Ci je zaparzyć. To idealny sposób na rozpoczęcie przygody z japońską zieloną herbatą.
Bardzo dziękujemy za przeczytanie naszego artykułu o Gyokuro cena herbaty i dlaczego jest tak wysoki. Mam nadzieję, że teraz wiesz, dlaczego Gyokuro cena herbaty jest tak wysoka i dlaczego wciąż warta każdego grosza. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące Gyokuro , Jeśli macie ochotę, zostawcie je w komentarzach poniżej. Do zobaczenia następnym razem.
1 komentarz
An interesting discussion is definitely worth comment. There’s no doubt that that you ought to publish more on this topic, it may not be a taboo subject but usually folks don’t discuss such issues. To the next! All the best!!