co to jest Hojicha ?

Zanim nauczymy się, jak zimne piwo Hojicha herbata, zdefiniujmy pokrótce czym jest herbata.
Hojicha to specjalny rodzaj japońskiej prażona herbata wytwarzanej poprzez prażenie liści herbaty na dużej, gorącej patelni lub w maszynie do prażenia.
Podczas procesu prażenia liście brązowieją, a z nich powstaje czerwonobrązowy płyn.
Chociaż może to powodować Hojicha Wydaje się, że to czarna herbata, ale w rzeczywistości jest to rodzaj zielonej herbaty.
Dlaczego jest Hojicha zielona herbata?
Zielone herbaty różnią się od czarnych i białych herbat ponieważ nie są utleniane. Aby wyprodukować zieloną herbatę, rolnik podgrzewa liście herbaty, aby dezaktywować enzymy powodujące utlenianie. Hojicha to nieutleniona herbata, która jest palona, aby nadać jej unikalny kolor herbaty, smak i aromat.
Korzyści z Cold Brew Hojicha
Jakie są Korzyści z Hojicha ? W sumie istnieje 9 udowodnionych korzyści z parzenia kawy Hojicha Tradycyjnie:
- Niska zawartość kofeiny
- Łagodzi stres
- Przeciwstarzeniowe
- Wsparcie odporności
- Zdrowie układu sercowo-naczyniowego
- Przyspiesza metabolizm
- Pomaga w stanach zapalnych
- Chroni zęby
- Poprawia dietę
Dodatkowe korzyści z parzenia na zimno
Możesz zauważyć, że zbyt długie parzenie herbaty liściastej lub zalewanie zielonej herbaty wrzątkiem sprawia, że staje się ona gorzka. Dlaczego zielona herbata jest gorzka i jak ją zredukować?

Ekstrakcja mniejszej ilości katechin
Większość goryczy w zielonej herbacie pochodzi z katechin. Są to gorzkie składniki zawarte w liściach herbaty, które są ekstrahowane w wyższej temperaturze. W utlenionych herbatach jest mniej katechin, dlatego do parzenia czarnej herbaty i herbaty oolong można używać gorącej wody. Niestety, w zielonej herbacie jest ich dość dużo.
Dlatego niezwykle ważne jest używanie wody o niższej temperaturze, aby wyekstrahować mniej tych gorzkich katechin. Kiedy zimne piwo Hojicha lub innych rodzajów herbat, możesz posunąć tę koncepcję do granic możliwości, używając zimnej lub pokojowej wody. Dzięki temu możesz parzyć herbatę przez wiele godzin bez nadmiernego wydzielania goryczki.
Słodszy profil smakowy: nuty karmelu lub czekolady
Więc kiedy zimne piwo Hojicha , Zmieniasz nie tylko temperaturę herbaty, ale także jej smak. W przypadku cold brew Hojicha , zauważysz więcej nut karmelowych lub czekoladowych, a mniej tego ostrego, wędzoneg...
Świetny Hojicha do parzenia na zimno

Ten kuki Hojicha jest mocno prażoną łodygą Hojicha od pana Issina z Takachiho. Ta herbata jest znacznie ciemniejsza w porównaniu z innymi rodzajami Hojicha , ale smak sprawdza się świetnie jako cold brew Hojicha . Jeśli chodzi o zimne piwo Hojicha i zimne piwo Sencha , naprawdę chcesz wybrać herbatę o dużej mocy, a kuki Hojicha Pasuje idealnie! A tak przy okazji, jaJeśli chcesz poznać wszystkie różnice między tymi herbatami, znajdziesz je w naszym poradniku. 👉 Sencha przeciwko Hojicha
Podróżując po Japonii przez ostatnie kilka lat, spotkaliśmy się z dziesiątkami rolników i spróbowaliśmy wielu różnych rodzajów palonych herbat. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na kilka, które naszym zdaniem przypadną Ci do gustu, a wśród nich kuki. Hojicha jest jednym z nich. Wypróbuj sam i daj nam znać, co o nim myślisz!
Ostatnie słowo o cold brew Hojicha

Korzyści z parzenia na zimno Hojicha Chodzi o to, że parzenie zbyt dużej ilości herbaty zajmuje godziny, a nie minuty, więc masz mnóstwo czasu na eksperymenty!
Gdy znajdziesz optymalny czas, możesz go użyć następnym razem! Najlepsza herbata do cold brew Hojicha
Dziękujemy wszystkim za poświęcenie czasu na przeczytanie naszego poradnika zimne piwo Hojicha . Jeśli jesteś zainteresowany znalezieniem dobrego Hojicha jeśli chodzi o cold brew, mamy dla Ciebie świetną propozycję!