Co to jest Hojicha Ciastka?
Skoro już pokazaliśmy, jak zrobić Hojicha ciastka, porozmawiajmy o tym, co sprawia, że Hojicha ciasteczka takie wyjątkowe!
co to jest Hojicha ?
Hojicha to specjalny rodzaj japońskiej zielonej herbaty, wytwarzanej z prażonych liści herbaty.
Po zebraniu, ugotowaniu na parze, zwinięciu i wysuszeniu liści herbaty, są one prażone w dużej, gorącej patelni lub maszynie do prażenia, aby uzyskać Hojicha .
Chociaż większość japońskich zielonych herbat, takich jak Sencha mają ten żywy, jadeitowo-zielony kolor, Hojicha Przybiera brązowy odcień.
Wyczuwalne są w nim również cieplejsze nuty kawowe i karmelowe.
Do deserów takich jak Hojicha ciastka, drobno zmielony Hojicha Zwykle używa się proszku, więc można go łatwo dodać do przepisu.
Można go również łączyć z innymi deserami, a nawet Hojicha Kitkat!
Dlaczego smak Hojicha Ciasteczka działają tak dobrze?
Ten Hojicha puder działa świetnie w Hojicha ciastka, ponieważ cukier i masło równoważą to, co w przeciwnym razie byłoby ciemnym smakiem.
Podobnie jak w przypadku bogatej, gorzkiej czekolady, cieplejsze i ciemniejsze smaki Hojicha Świetnie sprawdzają się w połączeniu z czymś tak słodkim jak ciasteczko.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, przeczytaj nasz artykuł 👉 Hojicha Smak: Co To Jest Hojicha Jak Smakuje?